Wilujeng sumping di Shengde!
headbanner

Kriteria desain sareng kaparigelan milih alat tina garis produksi keusik sareng kerikil

1. Desain skéma tina ngarobih keusik ngadamel garis

Desain skéma utamina kalebet tilu tahap: desain prosés, desain tata ruang sareng desain pamilihan peralatan.

1.1 desain prosés

Dina kaayaan yén sarat feed sistem sareng produk akhir atos jelas pisan, jalur prosés pikeun ngawujudkeun naksir sareng nyaring tiasa seueur skéma. Jumlah sareng jinis pamilihan alat-alat anu dipilih dina skéma anu béda-béda sanés, janten biaya investasi awal sareng biaya operasi hareup pikeun nerapkeun skéma bakal béda. Désainer, investor sareng operator kedah lengkep ngabahas sareng janten praktis, beuratkeun kaunggulan sareng karugian pikeun nangtoskeun skéma prosés anu langkung saé.

1.2 desain perenah

Nalika alat-alat utama anu ditangtoskeun numutkeun desain aliran prosés disusun dina pesawat numutkeun rupa bumi pangguna, hal-hal ieu bakal dianggap:

(1) Jarak antara tambang bahan baku sareng pakan inlet lini produksi, situs inlet umpan sareng jangkungna turun, tempat perenah alat, stockyard sareng mode output bahan;

(2) Dina kaayaan aliran bahan lemes, atur sakedik sareng conveyor sabuk pondok sabisa;

(3) Minuhan desain stockyard panengah sareng stockyard produk réngsé pikeun operasi sareng transportasi produk, sareng ngamanpaatkeun situs éta;

(4) Operasi sareng perawatan mesin sareng posisi operasi sareng komunikasi kontrol listrik anu merenah.

Saatos desain tata ruang parantos réngsé, tangtoskeun samentawis sadaya alat, kalebet alat transportasi, alat panyimpenan, kontrol listrik, jst.

Pilihan peralatan sareng desain 1.3

Aya tilu jinis alat gabungan sareng alat panyaring: tetep, semi mobile (atanapi sled) sareng mobile. Numutkeun ka modél obah, stasiun naksir mobil dibagi kana jinis ban sareng jinis crawler (propelled sendiri). Ieu tilu jinis tiasa dianggo sacara mandiri atanapi dicampur. Salaku conto, unit penghancuran primér nyaéta sélulér, anu merenah pikeun ditumpeskeun pakan tina sababaraha sumber bijih, teras diangkut ka tempat anu tetep ku conveyor beubeur, sedengkeun unit sekunder, crushing sareng téritér tetep dibereskeun. Jinis pakarangan kerikil kedah ditangtoskeun numutkeun frékuénsi gerak peralatan nalika dioperasikeun buruan kerikil. Alat-alat propelled mandiri cocog pikeun kaayaan anu sering. Anu paling mahal nyaéta jinis ban sareng jinis semi mobile. Kauntungannana nyaéta jenis alat ieu gaduh siklus instalasi pondok, kirang padamelan sipil sareng operasi gancang.

2. Desain kriteria sareng alat ngabandingkeun garis naksir sareng keusik ngajantenkeun

Rupa-rupa keusik jeung batu kerikil beda pisan dina hal jinis batu, kapasitas pangobatan sareng sarat pikeun produk keusik sareng kerikil. Ku alatan éta, alat naksir sareng nyaring anu dipilih dina desain ogé béda.

2.1 unit pegatna awal

(1) Ayeuna, aya tilu jinis penghancur primér: rahang crusher, counterattack crusher sareng cycle crusher.

Nalika ngarobih awal, dampak ngarusak ngan ukur lumaku pikeun pengobatan batu lemes sedeng, sapertos batu kapur, janten ruang lingkup aplikasi na diwatesan.

Panjang sisi maksimum anu diijinkeun tina ukuran gedé crusher rahang tiasa dugi ka 1m, anu parantos dijantenkeun modél crusher primér anu paling sering dianggo. Pilihanna gumantung kana dua barang: * nyaéta naha ukuran partikel feed maksimum anu diijinkeun nyumponan sarat; Kadua pikeun nangtoskeun naha kapasitas ngolah ukuran port debit handapeun ukuran partikel debit nyumponan sarat sistem.

(2) Naha feeder atanapi layar bar disetél sateuacan breaker awal gumantung kana skala lini produksi. Alesanna sapertos kieu:

① Kusabab narekahan rahang teu diidinan ngamimitian sapinuhna, sareng feeder tiasa dimimitian ku beban, feeder ngatur dahar dina prosés sateuacana. Sakali feeder dipareuman sacara teu normal, panyimpenan tina rahang tiasa diréduksi sareng gampang dipulangkeun;

② The feeder ngarobih tuangeun truk pembuangan intermittent sareng loader kana susukan kontinyu kana crusher rahang, ngirangan turun naek beban crusher rahang, sareng kondusif pikeun manjangkeun umur jasa mesin;

③ Seringna, ukuran susukan treuk henteu rata, kadang ageung sareng sakapeung alit. Nalika aya seueur potongan tuang ageung, rahang crusher gaduh beban ageung sareng laju naksirna lambat. Sabalikna, éta gancang. Feeder tiasa nyaluyukeun laju nyoco sahingga crusher rahang tiasa tuang kirang nalika beban ageung sareng langkung nalika laju naksir gancang, anu ogé kondusif pikeun ningkatna rata-rata kapasitas pangolahan.

(3) Sacara umum, aya opat jinis feeder anu tiasa dipilih: layar bar, conveyor plate chain, feeder geter motor sareng feeder geter inersia. Conveyor plat ranté beurat sareng mahal. Dahar diidinan pikeun feeder geter motor leutik, sareng teu saurang ogé dilengkepan ku alat panyaringan, janten ruang lingkup panggunaan terbatas.

(4) Pang feeder ngageter inersia biasana dipasang sacara horisontal, sareng jangkungna serelek anu diperyogikeun kirang tina layar batang, janten cocog pikeun dianggo dina unit pegatna primér.

(5) Hopper feeder tina feeder henteu ngan ukur cocog sareng feeder, tapi ogé ditangtukeun ku mode dahar pangguna. Treuk dump biasana nyoko kana tungtung tuangeun, sedengkeun loader nyoko kana tuangeun sisi. Desain feed hopper na béda, sareng volume épéktip feed hopper kedah 1 ~ 1,5 kali langkung ageung tibatan awak treuk pakan.

2.2 aya tilu jinis utama pakakas penghancuran sekundér tina unit penghancuran sekundér: pésoan halus, penutupan rahang, konus konus sareng peresan dampak.

(1) Baheula, ngacapruk halus biasana di pasir sareng gravel ukuran leutik sareng sedeng. Kusabab kapasitas ngolah alit sareng seueur teuing bahan jarum sareng flake dina kaluaranana, éta teras-terasan diganti ku konus naksir sareng counterattack crushing.

(2) Kusabab rasio naksir ageung sareng kirang jarum sareng partikel serpihan, patok dampak parantos seueur dianggo dina gempungan pasir, khususna gempungan trotoar di taun-taun ayeuna.

Pangaruh crusher ngagaduhan dua kalemahan anu penting:

Mimiti, dina kapasitas pamrosésan anu sami sareng ukuran partikel anu sami tina bahan anu lebet sareng anu kaluar, kapasitas anu dipasang na bakal langkung ageung tibatan kerucut naksir sareng rahang ngaremuk, sabab éta biasana nganut pangaruh rotasi gancang-gancang;

Kadua, anggoan bagian rawan gancang. Dina kaayaan pangobatan anu sami, éta sering langkung ti tilu kali langkung pondok tibatan congcot crusher sareng rahang crusher, sareng biaya operasi na mahal.

Salaku tambahan, éta ngagaduhan dua ciri anu sanés: kahiji, aya seueur partikel halus dina leupaskeun, anu populér di sababaraha aplikasi, sapertos ngadamel keusik manual, bari janten ngarugikeun batur; Kadua nyaéta fungsi naksir selektif na. Gaya naksir na tiasa dikontrol ngalangkungan kakuatan transmisi, kualitas rotor sareng kagancangan, janten milih naksir bahan langkung lemes tanpa naksir bahan anu sesah, anu merenah pikeun kapisahkeun salajengna.

(3) Cone crusher mangrupikeun penghancur sekundér anu seueur dianggo di lapangan pasir sareng gravel di bumi sareng luar negeri. Spesifikasi anu béda sareng bentuk rongga anu béda tina spésifikasi anu sami tiasa nyumponan sarat kaayaan pangobatan anu béda, langkung saé caket kabutuhan aliran prosés, sareng éta ngagaduhan operasi anu stabil sareng umur jasa anu panjang dina bagian anu rentan. Aya dua kalemahan kerucut:

Mimiti, operasi na kawilang rumit. Henteu janten masalah naon jenis kerucut, éta ngagaduhan sistem hidrolik sareng pelumasan pikeun nyaluyukeun kaayaan jalan sareng mendingan pemanasan bantalan;

Kadua, nalika naksir sababaraha bahan (sapertos batuan metamorfik), kusabab anisotropi retakan ageung tina batu éta sorangan, persentase jarum sareng serpihan anu dibuang tinggi.

2.3 tilu unit breaker

Tilu unit pegatna anu biasa digunakeun nyaéta pecah kerucut (jinis sirah pondok) sareng patok dampak poros nangtung (mesin ngadamel pasir).

(1) Nalika total babandingan naksir tina sadaya alat penghancuran sareng panyaringan ageung, ageung tahap kadua teu tiasa dihontal, sareng tahap katilu ngaremuk bakal didesain. Pikeun crusher kon, crusher kadua biasana nganut jinis rongga standar, sedengkeun crusher katilu ngadopsi jinis rongga sirah pondok.

(2) Crusher dampak poros vertikal (mesin ngadamel pasir) parantos ngembangkeun gancang sareng parantos janten alat umum pikeun ngadamel keusik, ngawangun sareng tilu pegatna. Ku ngarobih struktur rotor, laju muter sareng kakuatan motor, ukuran partikel debit tiasa dikontrol. Aliran batu khususna lemes sareng kapasitas ngolahna ageung. Crusher dampak poros nangtung henteu ngan ukur sajenis mesin ngadamel keusik, tapi ogé parantos janten trend pangwangunan pikeun ngaremukkeun tersiér sareng bahkan ngaremuk sekundér.

2.4 pikeun unit saringan sateuacanna sareng unit skrining produk anu parantos réngsé, dina prosés pangréduksi kelas, mesin saringan pra dilebetkeun di tengah prosés remes payun sareng tukang ngagaduhan dua fungsi:

Mimiti, éta tiasa ngirangan kapasitas pamrosésan prosés ngaremukkeun salajengna. Mesin saringan sateuacanna misahkeun bahan-bahan anu kapasitas pangaluaranna saatos ngarobih sateuacanna langkung alit tibatan ukuran partikel tina debit panekanan salajengna, supados ngirangan proporsi partikel anu hadé dina némpéskeun salajengna;

Kadua, sababaraha bahan produk skala ageung tiasa didapet ku panyaringan. Kusabab harga layar bergetar langkung handap tina harga crusher, "layar langkung seueur sareng kirang pecahna" mangrupikeun padika umum dina * desain. Kaayaan damel mesin saringan sateuacanna dicirikeun ku ukuran partikel feed ageung sareng throughput ageung, janten bolong layar ogé ageung, sareng épisiénsi saringan henteu diperyogikeun janten luhur pisan (sareng henteu gampang ngahasilkeun sumbatan bahan). Ku alatan éta, sajaba ti layar ngageter sirkular, layar ketebalan anu sami sareng layar résonansi ogé tiasa dipilih. Layar produk bérés dianggo pikeun nyaring sareng milarian bahan-bahan produk dina galian keusik. Naha layar bersih atanapi henteu langsung mangaruhan kualitas produk tina penggalian keusik. Sacara umum, épisiénsi saringan tetep langkung ti 90%, sareng bolong layar disetél numutkeun ukuran partikel tina bahan bérés. Salaku tambahan kana layar ngageter sirkular, layar elips triaxial ogé tiasa dipilih.

2,5 produk keusik buatan mesin tina unit beberesih kedah dikumbah ku cai. Beberesihan produk keusik sareng batu tiasa nyabut taneuh campuran sareng kokotor anu sanés, sareng ngendalikeun eusi bubuk halus. Pasir sareng batu anu diberesihan salaku agrégat beton tiasa ningkatkeun kualitas beton sareng ngirangan jumlah cai. Ku alatan éta, éta bakal beuki sering ngagunakeun unit beberesih di halaman pasir sareng gravel. Aya dua padika pikeun beberesih keusik sareng batu: upami ngan bubuk bubuk dina bahan réngsé dikawasa, éta tiasa dibersihkeun dina layar ngageter. Cai anu diberesihan lebet kana mesin beberesih keusik sareng batu sasarengan bahan partikel halus langkung alit dibanding layar handap pikeun misahkeun cai sareng bubuk bubuk tina keusik sareng batu kanggo kéngingkeun pasir sareng batu anu diperyogikeun. Cai sareng bubuk halus didaur deui saatos dipisahkeun ku sédimén sareng déhidrasi. Éta ogé tiasa diberesihan dina keusik keusik sareng batu (nyaéta henteu dina layar ngageter). Dina waktos ieu, numutkeun jumlah bubuk halus dina bahan réngsé, laju mesin cuci keusik sareng batu sareng volume cai limpahan kedah dikontrol pikeun ngendalikeun jumlah pangumbahan sareng panyimpenan bubuk halus. Upami liat anu ditutupan keusik sareng batu utamina diberesihan, liat anu ditempelkeun kana batu kedah dikikis ku kerikil atanapi batu anu langkung bersih sateuacan batu ditumbuk dugi ka bubuk tipis, supados mastikeun kualitas keusik sareng batu saatosna crushing teras sareng skrining. Peralatan ieu biasana disetél sateuacan layar ngageter, anu diberesihan sateuacan disaring.

Nalika ngadalikeun jumlah beberesih keusik sareng batu sareng nyayogikeun bubuk bubuk sabisa-bisa, pasir luar sareng buruan batu nyoko kana pangelas hidrolik, anu ditambih antara layar ngageter sareng mesin beberesih keusik sareng batu pikeun nyaluyukeun gradasi pasir sareng jantenkeun patokan standar anu aya hubunganana. Éta jarang dianggo di Cina dina hal ieu. Daérah anu ageung tina tilu tahap émutan kedah siap-siap pikeun pulih sajumlah bubuk anu leungit, atanapi déhidrasi skala ageung sareng alat-alat pamulihan kedah disiapkeun, upami henteu debit na bakal nyababkeun polusi lingkungan anu hébat.

2,6 silo panengah sareng stockyards produk bérés mangrupikeun keusik sareng kerikil skala lega. Dina raraga ningkatkeun tingkat operasi, silo panengah sering disetél antara crusher primér sareng crusher sekundér. Silo panengah tiasa nyimpen seueur bahan, sahingga sakumna sistem dibagi kana bagian payun sareng tukang. Kauntungannana silo panengah: 1) nalika alat-alat dina bagian ayeuna henteu tiasa ngajalankeun normal kusabab alesan pertambangan, alesan transportasi atanapi pakakas pangropéa, alat-alat dina bagian engké tiasa beroperasi sacara normal salami sababaraha jam atanapi bahkan dinten ku ngandelkeun inventaris panengah silo. 2) Waktos operasi ogé tiasa dipisahkeun. Sacara umum, kusabab blok umpan ageung tina tambang sareng spésifikasi konfigurasi alat ageung, waktos produksi henteu kedah panjang teuing pikeun minuhan output sapopoe, sedengkeun alat-alat saterasna henteu kedah dikonfigurasi ageung teuing, sareng unggal dintenna waktos ngamimitian tiasa ningkat. Ku cara kieu, ayana silo panengah tiasa ngajantenkeun bagian payun sareng tukang nganggo waktos operasi anu béda.

Aya seueur bentuk strukturna tina stockyard tengah. Bentuk umum nyaéta ngagunakeun taneuh pikeun tihang bahan, ngagali jalan bawah tanah, sareng nganggo feeder sareng conveyor sabuk pikeun ngangkut bahan tina jero taneuh. Kusabab watesan daérah sareng inpéstasi, kaluaran disimpen kanggo 1 ~ 2 dinten umumna cocog. Kapasitas stockyard pikeun produk réngsé spésifikasi anu béda bakal saimbang sareng perséntase produk réngsé dina total kaluaran. Tata ruang tina stockyard produk réngsé gumantung kana mode kaluaran produk réngsé ku pangguna, sapertos loader + dump truck, anu bénten sareng sabuk conveyor umum ka dermaga pikeun dimuat atanapi dimuat karéta.

2,7 alat-alat kontrol listrik

Nyetir pakakas gabungan sareng alat panyaring bervariasi kusabab tipena béda-béda: stasiun ngusir nyalira dasarna ngadopsi modeu nyetir mesin solar + stasiun hidrolik, nyaéta mesin utama langsung disetir ku mesin solar, sareng alat-alat sanés sapertos feeder, layar ngageter, sabuk conveyor sareng mekanisme perjalanan anu disetir ku hidrolik, anu dilengkepan ku alat-alat kontrol listrik dina modeu nyetir ieu. Cara di luhur tiasa dianggo pikeun stasiun penghancur ban sélulér, atanapi cara suplai kakuatan set generator solar tiasa dianggo. Alat-alat gabungan atanapi semi sélulér dikombinasikeun, sajaba ti set generator solar, nyoko kana jaringan listrik pikeun catu daya.

Fitur umum tina sagala jinis penghancur nyaéta inersia statis bagian anu ngalir pisan ageung, janten motor na ngagaduhan kapasitas dipasang ageung sareng arus awal anu ageung. Nagara luar nagri nganut modeu mimiti lemes pikeun ngirangan pangaruh kana jaringan listrik sareng ngajagaan motor. Sakabéh peralatan gabungan kalebet langkung ti belasan motor, voltase sareng kontrol ayeuna motor host, kontrol kecepatan frékuénsi variabel feeder, sareng sajabana Tina interlocking listrik antara motor utama pakakas tunggal sareng alat hidrolik pelumas dina kadali tina suhu sareng tekanan kana kontrol program switching peralatan sateuacan sareng saatos garis lengkep, éta kedah dilaksanakeun ku setting éléktronik.


Pos waktos: Aug-17-2021